29 Korrik 2014 ne kryem kursin e trajnimit mbi teknologjine ekultivimit te sherebeles dhe proceduren e aplikimit per te perfituar nga skemat subvencionuese shtetërore me fermeret romë dhe egjiptianë në komunën NovoselësNë kete trajnim ne total morën pjesë 25 persona dhe 10 prej tyre ishin gra dhe vajza fermere te komunitetit Rom.