Me 23 Korrik 2014 ne kemi realizuar kursin e pare te trajnimit ne Buçimasme me pjesemarrjen e fermereve egjiptiane, duke perfshire grate dhe vajzat e ketyre komuniteteve. Ky kurs trajnimi u fokusua ne dy çeshtje kryesore:

  1. Teknologjine e kultivimit te sherebeles
  2. Procedurat e aplikimit per te perfituar nga skema e subvencionitshteteror per fermeret te cilet kultivojne bime medicinale ne fermat e tyre.

Pas trajnimit vizituam nje ferme ku kultivohej sherebele ne Buçimas. Ne kete kurs trajnimi moren pjese gjithsej 25 persona 13 prej te cileveishin gra dhe vajza.