Gjate muajit qershor 2015, MedAlb Institut planifikoi dhe realizoi disa kontakte dhe takime me fermeret e bujqesise organike, eksperte te bujqesise organike, perfaqesues te Institutit te Bujqesise Organike – Durres, perfaqesues te Universitetit Bujqesor te Tiranes dhe Korçes, perfaqesues te tjere ne Lushnje , Korçe, Fushe-Kruje, Vlore dhe Shkoder. Ne keto takime eshte diskutuar dhe shpjeguar me shume mbi metoden e perdorimit te energjise diellore per kontrollin e demtuesve te bimeve dhe perparesite e kesaj metode krahasuar me metodat e tjera te perdorura deri me tani ne bujqesi. Gjithashtu MedAlb Institut ka zgjedhur dhe e ka nenshkruar kontrata me ekspertet dhe trajneret per realizimin e kurseve te trajnimit me ta per te permiresuar njohurite e tyre ne perdorimin e energjise diellore ne bujqesi dhe mjedis.