Trajnim mbi Moratoriumin e pyjeve ne Shqiperi. Ky trajnim u krye ne qytetin e Gramshit ne datat 25 – 26 Dhjetor 2016. Ne te ishin ftuar dhe moren pjese qytetare, pylltare, fermere, inxhinjere pyjesh, drejtues te shoqates rajonale te pyjeve, perfaqesues te bashkise dhe drejtorise se pyjeve te Gramshit. Trajner ishte z. Luan Ahmetaj. Prezantimi u krye ne power point version. U be leximi dhe interpretimi i ligjit te botuar ne Fletoren zyrtare. U zberthyen direktivat e dhena per kete ceshtje nga Kryeministri dhe Ministri I Mjedisit. Gjithashtu ne aktivitet u shfaqen video te realizuara nga media per kete ceshtje.

Aktivitetit u zhvllua ne forme bashkebisedimi me pjesemarresit te cilet dhane mendimet dhe eksperincat e tyre dhe bene disa pytje rreth kesaj ceshtje. Ata e vleresuan me rendesi realizimin e ketij aktiviteti i cili ndergjegjeson publikun rreth moratoriumit te pyjeve si nje mase e nevojshme per mireadministrimin dhe mbrojtjen e tyre.