MedAlb Institut aktualisht po punon per ndertimin e nje harte GIS te shperndarjes se bimeve medicinale ne Shqiperi. Harta e lartpermendur do te permbaje vendndodhjen e pergjithshme te çdo bime medicinale qe mund te gjendet ne gjendje te eger ne Shqiperi. Gjithashtu do te kete te dhena specifike per llojet e rrezikuara si dhe harta per ti paraqitur ato. Ky eshte nje projekt i pavarur i ndermarre nga MedAlb Institut per te ardhur ne ndihme te shume studenteve, akademikeve, fermereve, bizneseve dhe institucioneve te tjera duke ofruar te dhena kompakte dhe te perditesuara te cilat mund te perdoren lehtesisht.