Ne kemi kryer nje kurs trajnimi me fermeret, korresit dhe mbledhesit e bimeve mjekesore ne Koplik me 30 Qershor 2014 ne lidhje me teknikat, metodat dhe kohen e bimeve medicinale. Nekete trajnim moren pjese gjithsej 30 persona prej te cileve 20 ishingra dhe 10 persona ishin meshkuj.

Ky trajnim u krye ne nje fushe te kultivuar me sherebele, lavandula dhe thymus.